HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
A chat OOC terület, ne a karakterek nevében írjatok!
Latest topics
» Cserehirdetések~ ^^
Szomb. Nov. 24, 2012 6:29 am by Dory Karen

» Halloween bál [NYITVA! - esemény nyitó téma]
Kedd Nov. 13, 2012 8:57 am by Sebastian Gopher

» soha ne mond, hogy soha. [NYITOTT, MINDENKI~]
Szomb. Okt. 27, 2012 10:28 pm by Leyla Davis

» Venita Garland - Mardekár [5]
Hétf. Okt. 22, 2012 7:20 am by A JuNko

» Halloween álarcos bál!
Szomb. Okt. 20, 2012 8:58 am by A JuNko

» Dory Karen - Griffendél [5]
Szer. Okt. 17, 2012 4:18 am by A JuNko

» Karakter lap!
Szomb. Okt. 13, 2012 10:18 am by A JuNko

» Az igénylésről
Szomb. Okt. 13, 2012 10:06 am by A JuNko

» KÖSZÖNTSÜK AZ ÚJ PREFEKTUSOKAT!
Vas. Szept. 30, 2012 6:51 am by A JuNko

A Staff
Affiliates
Cserét szeretnél? Kérj a Chatben!

Share | 
 

 GY.I.K. - minden, amit tudnod kell!

Go down 
SzerzőÜzenet
A JuNko
Prefektus
Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 92
Join date : 2012. Apr. 20.
Age : 24

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz: Mugliszületésű

TémanyitásTárgy: GY.I.K. - minden, amit tudnod kell!   Szomb. Szept. 01, 2012 10:37 am

Hello hello hello! Üdv RRPG-n! Ha ezt olvasod, akkor már nagyon nagyon nagyon boldog vagyok, mert minden bizonnyal érdekel a fórum. Így van? Nos, itt minden alapkérdésre választ kaphatsz. Bezony. Ha pedig mégsem, és akad olyan dolog, amit még mindig lila köd fed, akkor dobd meg a staff-ot egy privát üzenettel. Nem harapunk csak egy kicsit.

Miért éri meg csatlakozni RRPG-hez?
Hogy miért? Mert itt mindenki csodálatos! Bizony! Tanuló fórumnak valljuk magunkat, ahova akármilyen szintű írói készséggel rendelkező játékosokat szeretettel várunk. Segítünk az írásban, a karakterfejlesztésben, közös cselekményszálakban vehetsz részt, és lehetőséged van angol nyelven is a játékra. Mindezen kívül pedig egy nagyszerű, barátságos, Harry Potter fan közösség tagja lehetsz, és sok-sok új barátra tehetsz szert.

Mi történik a fórumon? Mi ez az egész?
Hát, mi itt mind őrültek vagyunk. A fórumon bizony fórum alapú szerepjáték történik, egy alternatív Harry Potter univerzumban, idő szerint a jelenben. Voldemort már rég kimúlt, a harcoknak vége, kedvenc hőseink pedig a sok fáradozás után, jól megérdemelt pihenőjüket töltik. Ez bizony azt jelenti, hogy OC (Original Character), vagyis a saját elmédből előpattant karaktert játszhatod.

OMG ez olyan fantasztikus, szeretnék csatlakozni! Mit tegyek?
Ohh yeaaaah! Először, olvasd végig a szabályokat és a GY.I.K.-ot, aztán regisztrálni sem hátrány.
 • Hogy regisztráljak?
  Mi sem egyszerűbb. Minden, amire figyelned kell, csupán annyi, hogy megfelelő felhasználónevet válassz! Ez alatt egy kereszt és vezetéknevet értünk. Középső név is elfogadott. (pl.: Cherie Corbie, Serena Anna Holloway)
  Figyelj, hogy ne canon karakter nevével regisztrálj. A karaktered nem lehet tehát canon, és canon karakter távoli rokona sem. A lényeg a kreativitás, és hidd el, saját magad által kitalált karaktert sokkal élvezetesebb játszani, mint egy előre, más ember által megalkotottat.
 • Regisztráltam! Hogyan tovább?
  A Teszlek Süveg topicban megtalálod a karakterlap elküldésének menetét, és magát a karakter lapot is. Kérlek, ügyelj a helyes kitöltésre, a helyes nyelvtanra. Így előbb sor kerül a karaktered beosztására. Professzor igénylése esetén a "Professzor karakter igénylése" topicot olvasd át tüzetesen.
 • Szuper, beosztottak! Most hogyan tovább?
  Menj, menj, menj és jááátttsssz! Ugorj bele az eseményekbe, ne félj senkitől, dobd bele a karaktered a dolgok közepébe! Bátran indíts játékot, bátran csatlakozz mások által indított, nyitott játékokhoz, és bátran küldj privát üzenetet egy-egy felkéréssel játékra. Találj ki új cselekményszálakat, keress legjobb pajtit vagy ellenséget a karakterednek. Tényleg, nem kell félned senkitől, itt mindenki azért van itt, hogy jól szórakozzon.


Elsőévesként kell kezdeni?
Nos, az oldal rövidke történelmének elején úgy volt, hogy igen. De aztán a dolgok megváltoztak, és ma úgy áll, hogy nem. Abba az évfolyamba rakod a karaktered, amelyikbe szeretnéd.

Tejóég, várjunk csak! Mi van akkor, ha hetedéves karaktert kérek? A következő évben már végez is a sulival?
A legtöbb játékosunk ugyan abban az évben tartja a karakterét mindvégig. Így egyszerűbb mindenkinek, hiszen ha Mike hirtelen hatodévessé válna ötödévesből, de a barátnője maradna ötödéves, akkor az furi lenne. Szóval javasoljuk, hogy mindenki jól gondolja meg az évválasztást.

Hány karakterem lehet?
Mivel a célunk, hogy egy erős tagsági kört alakítsunk ki, először mindenképpen csak egy karaktered lehet. Ezen kívül továbbá szeretnénk, ha az felhasználók komolyan vennék karaktereik fejlesztését, és több karakter esetén ez jóval nehezebb. Végül, de nem utoljára, semmiképp sem szeretnénk, ha a kedves felhasználók nem tudnának lépést tartani karaktereikkel, és elmaradnának a hozzászólásokkal. Az nem csak számukra, de a többi játékosra nézve is kellemetlen lehet.
Később természetesen lesz lehetőség második karakter igénylésére, de ahhoz adminisztrátori beleegyezés és legalább 100+ hozzászólás szükséges.
Mielőtt regisztrálnád a második karaktered, mindenképp írj egy PM-et A JuNkonak, vagy A Sügérnek. A PM-ben írd le, hogy miért érdemled meg a második karaktert.

Hol chatelhetek a többi játékossal?
Oldalt van egy cuki kis cboxunk, ott. Ügyelj, hogy OOC (Out Of Character) terület, tehát te chatelsz, nem a karaktered.

És ha professzort szeretnék játszani?
Akkor legyél biztos abban, hogy lesz elég kreativitásod órákat tartani. A Professzorok is saját karakterek, canont csak a staff játszik. Igen, igazságtalanak vagyunk, bocsi.

Vannak prefektusok a játékban is? HOGY? MIKOR? MIÉRT?
Igen, igen vannak prefektusok. A staff jelöli ki őket szemeszterenként, mert olyan csodásak. Aktívak és kedvesek és nagyszerűek és stb. stb.

Hogy szerzek házpontokat?
A tanórákon való aktívkodással.

Segíítséég, nem vagyok jó grafikában! Mit tegyek, ha én is szép grafikát szeretnék?
A JuNko bármikor készít neked avatárt és aláírást. Ha mástól szeretnél, akkor pedig kérdezz körbe mondjuk a chatben, biztos lesz valaki, aki szívesen készít neked valami szépet. Figyelem, az avatár mérete nem lehet nagyobb, mint 150 pixel széles és 200 pixel magas.

Mi a jó ég az a polyvore?
A polyvore igen hasznos oldal lehet RRPG-n való tagságod alatt. Hogy még színesebbé tehesd a hozzászólásaidat, nem csak leírhatod, de meg is mutathatod, hogy pl. milyen ruhát visel a karaktered, vagy készíthetsz egy szettet a képeiből elsőéves korától hetedéves koráig. Sokféle sablon áll rendelkezésre, amit kitölthetsz - ezzel is hozzáadva a karaktered fejlesztéséhez.A polyvore-ra ingyenesen regisztrálhatsz, vagy jelentkezhetsz be facebookon keresztül. http://www.polyvore.com

Karakter lap a profilomban? Mi a franc...
Igen, a profilodon belül megtalálod a karakter lapod beállításait. A kitöltés ajánlott, de nem kötelező. A karaktered vérstátuszát viszont nyomatékosan kérünk, hogy jelöld be - az megjelenik a hozzászólásaidnál is. Kérünk ügyelj rá, hogy a vérstátusz amit bejelölsz, megegyezzen a jelentkezésedben leírttal!

Hogyan jelezzem, ha ki akarok lépni egy játékból?
Semmi más dolgod nincs, mint a hozzászólásod végére odabiggyeszteni egy címkét, hogy [vége], [kint], [out], stb. Fontos, hogy miután kiléptél a témából, ne írj hozzá új hozzászólást!

Hogyan működik a kocka?
Hogy a realitás talaján maradhassunk, a tanórákon kockadobás segítségével dönthetjük el az esetlegesen kiszórt varázsigék vagy főzött bájitalok sikerességét.
A kocka ikonját megtalálod a többi beállítás között, mikor a hozzászólásodat írod. Több oldalú kockáink vannak, az adott tanár fogja megadni, hogy melyikkel és hányat kell dobnod. Ha rákattintasz a kocka ikonjára, és hogy hány oldalas kockával dobsz majd, automatikusan megkapod a BBC kódot. A kód közé kell írnod, hogy hányat akarsz dobni.
Figyelem! Mivel a kocka BBC kóddal működik, a dobás eredménye minden javítás alkalmával változik. Ha valaki javítja a hozzászólását miután dobott, a dobás érvénytelennek fog számítani.
Pl.:
Kód:
[roll*="Tíz oldalú"]4[/roll]
( A csillagot nem tartalmazza a kód !*)
A JuNko carried out 4 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
5 , 3 , 6 , 8

Hogy adjak IC témámnak címet?
Nincs megszabva, hogy egy adott karakterrel hány helyen játszol egyszerre. Az játékokban leírtak azonban megtörténtek, és ha egyszer leírtad őket, nem visszavonhatóak.
Egy téma címén nem kell sokat gondolkoznod. Akármit adhatsz neki, ami egy kicsit is kapcsolódik majd a lezajló szituációhoz. Pl., ha úgy döntesz hogy indítasz egy szálat, amiben a karaktered reggelizik, akkor adhasz neki olyasmi címet, hogy "Igen, a szalonnánál nincs jobb a világon.", vagy "Éhes vagyok, mint a farkas." vagy "Odaadnád a töklevet, kérlek?"... Szóval nagyjából bármi lehet a cím, akár dalszövegekből is vehetsz ki részletet, ha szeretnél. A fontosabb, hogy milyen címkét teszel a cím után - így tudják a többiek, hogy csatlakozhatnak -e.
A téma címkéknek három fajtája lehet:
1.: Privát téma, amibe csak a téma indítója ír. Ez esetben írd a cím mögé valamilyen formában, hogy Privát. pl.: cím (Privát), cím [Privát], cím ~ Privát, cím /Privát stb.
Ha privát témában szerepel NPC karakter, akkor még biggyessz oda egy +NPC-t. pl.: cím [Privát + NPC]
Ne felejtsd el, hogy privát témába maximum naponta egyszer írhatsz hozzászólást!
2.: Előre lebeszélt téma, amikor más felhasználókkal PM-en keresztül lebeszélitek, hogy játszani fogtok. Ilyenkor írd a cím mögé a karakter vagy karakterek nevét, akivel játszani fogsz! pl.: cím [Katrina, Peter]
Naponta annyi hozzászólás megengedett, amennyit akartok! De figyeljetek, hogy minőségi hozzászólásokat írjatok!
3.: Nyitott téma, amikor nem beszélted meg senkivel a játékot, csak elkezdesz egyet, hogy majd mások csatlakozzanak. pl.: cím [Nyitva], cím ~ Nyitott, cím /Nagyon Nyitott!
Szintén, nincs korlátozva a hozzászólások száma, de tessék betartani a sorrendet! Hat fő feletti témában lehet megtörni a sorrendet!

Ez a bizonyos másik játékos bunkó velem/nem hagy békén/zaklat. Mit tegyek?
ÍRJ A JUNKONAK EGY PM-ET ÉS MAJD Ő ELKÜLDI MELEGEBB ÉGHAJLATRA. Na, nem. Viccen kívül, tényleg írj a staffnak, és megpróbáljuk békésen megoldani a dolgot. Azt azonban senki se gondolja, hogy toleráljuk a bunkó viselkedést! Nemnemnemneem, bizony komoly következményei lesznek a csúnya viselkedésnek.

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.gportal.hu/kismaci
 
GY.I.K. - minden, amit tudnod kell!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Stefan szobája
» Minden napra egy süti, B1 szint a fekete piac és temetkezési vállalkozás

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
RRPG - Roxfort forum RPG :: Hírverő :: GY.I.K.-
Ugrás: