HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
A chat OOC terület, ne a karakterek nevében írjatok!
Latest topics
» Cserehirdetések~ ^^
Szomb. Nov. 24, 2012 6:29 am by Dory Karen

» Halloween bál [NYITVA! - esemény nyitó téma]
Kedd Nov. 13, 2012 8:57 am by Sebastian Gopher

» soha ne mond, hogy soha. [NYITOTT, MINDENKI~]
Szomb. Okt. 27, 2012 10:28 pm by Leyla Davis

» Venita Garland - Mardekár [5]
Hétf. Okt. 22, 2012 7:20 am by A JuNko

» Halloween álarcos bál!
Szomb. Okt. 20, 2012 8:58 am by A JuNko

» Dory Karen - Griffendél [5]
Szer. Okt. 17, 2012 4:18 am by A JuNko

» Karakter lap!
Szomb. Okt. 13, 2012 10:18 am by A JuNko

» Az igénylésről
Szomb. Okt. 13, 2012 10:06 am by A JuNko

» KÖSZÖNTSÜK AZ ÚJ PREFEKTUSOKAT!
Vas. Szept. 30, 2012 6:51 am by A JuNko

A Staff
Affiliates
Cserét szeretnél? Kérj a Chatben!

Share | 
 

 Átváltoztatástan 1

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
McGalagony Professzor
Igazgatónő
Igazgatónő
avatar

Hozzászólások száma : 96
Join date : 2012. Apr. 21.

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Átváltoztatástan 1   Kedd Jún. 19, 2012 2:16 am

Minerva teendői megsokszorozódtak, mióta az előző átváltoztatástan tanár felmondott. Persze megértette őt, fiatal volt, a családalapítás fontosabb volt számára, de így év közepén nehéz volt akárkit találni a posztra. Természetesen ezer örömmel adta át a tudást a fiataloknak, de igazgatónői és Griffendél házvezetői teendői mellett bizony alig jutott ideje aludni.

Mert az kizárt volt, hogy bármelyik dolgát hanyagolja. Nem, az iskola megkívánta a pontos vezetést, a tanórák megkívánták a tervezést és felkészülést, a gyerekekre pedig mindig is figyelni kellett - pálcát adsz a kezükbe, és máris kitör a káosz. Persze nem panaszkodhatott, hiszen büszke volt a tanulókra... Nos, a legtöbbre.

McGalagony úgy döntött, hogy ma egy kis gyakorlattal lepi meg az osztályt. A tánri asztalon egy kartondoboz állt, tele mindenféle véletlenszerű tárggyal, amit majd átváltoztathatnak. Tisztában volt vele, hogy a nebulók többsége a gyakorlati oktatást szerette, de az elmélet ugyan olyan fontos volt. De azt majd a következő órán...

Az asztal mögötti széken ülve várta, míg mindenki megérkezett a terembe, majd az óra elejét jelző csengőre megsuhintotta pálcáját, és az ajtó bezárult.
- Szép napot mindenkinek. - köszöntötte a diákokat, hangja elárulta, hogy már nincs helye a beszélgetésnek. - Ki tudja megmondani, melyik varázsigével változtathatunk át egy tárgyat egy másikká? - kérdezte, tekintetét végighordozva a diákságon...

[OOC: Üdv Átváltoztatástanon! Mielőtt hozzászólnál, ne feledj pár szabályt, amit be kell tartanod:
- a karaktereknek egyenruhát kell viselnie
- naponta csak egyszer lehet hozzászólni
- ha a karakteredet beszélgetésen kapják, ne csodálkozz, ha pontlevonás lesz a vége.
Az első (a kérdésre válaszolni akaró) hozzászóló veheti úgy, hogy McGalagony felszólította. (válasz megtalálható a [You must be registered and logged in to see this link.]]

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
"We teachers are rather good at magic, you know..."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Caroline Averay
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Kedd Jún. 19, 2012 2:42 am

Caroline kissé fáradtan de nagy örömmel ment a tanterem felé átváltoztatástanra. Ezzel a tantárggyal nem volt különösen semmi baja. Tulajdonképpen nagyon is tetszett neki. Érdekesnek találta azt, hogy egy tárgy kinézetét varázsigével megváltoztassa. Még új volt neki ez az egész de miden, órán próbálta, a legjobbat kihozni magából.
Okos lány de csak azokból a tantárgyakból igazán jó, amik érdeklik és felkeltik a figyelmét.
Szerencsére az átváltoztatástan ezek közé tartozott. Nagy léptekkel sietett a teremhez, mert félt, hogy nem ér oda becsengetés előtt. De sikerült a lánynak elérnie a célt. Amint beért rögtön helyet foglalt az első sorban. Elhelyezkedett kényelmesen a lány a helyé majd a csengő hangjára lett figyelmes.

A helyéről kiszúrta a tanári asztalon lévő dobozt. Reménykedett benne, hogy gyakorlati óra lesz az elméletet is, szerette. De a gyakorlati órákat sokkal érdekesebbnek és izgalmasabbnak találta.
McGalagony köszöntötte a diákokat és ők viszont. Első kérdésére Caroline tudta a választ ezért jelentkezett és várta, hogy felszólítsa a tanár.
-Artus et magus.- válaszolta Caroline.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leyla Davis
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 86
Join date : 2012. Apr. 21.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Kedd Jún. 19, 2012 5:58 am

Leyla unott arccal caplatott az átváltoztatástan órára. Semmi kedve nem volt, most ehhez, de ha kell, hát kell. Nem tartozott a kedvencei közé, de úgy nagyjából meg volt vele. Most inkább valami mókán törte a fejét. Mi lenne, ha egy Mardekáros trágyagránát áldozatává válna? Vagy inkább Mrs. Norrist kéne megleckéztetni? Leyla teljes szívből utálta azt az álnok macskát. Nem csak azért mert folyton ott loholt a tanulók sarkában, hanem mert nem nagyon szívlelte Cartert. A lány nem szerette volna, ha a két macska puszipajtássá válna, csak azt remélte, hogy az imádott cicája békében élhet a kastélyban.

Sajnos terveit félbeszakította a csengőszó, hát kénytelen volt bemenni a terembe. leghátul foglalt helyet, nem szerette, ha mások nézik. McGalgony köszöntötte őket, valamit ő is odamormolt az orra alatt. Semmi baja nem volt a professzorral, csak a mai nap teljesen elvette a kedvét mindentől. Az első kérdés hallatán rögtön mondta magában "Artus et magus", de úgy vélte, hogy nincs szükség arra, hogy ő kiesve a padból jelentkezzen, epedezve a vágytól, hogy a tanárnő majd őt szólítja fel.

Minek? Majd más megmondja a választ. És igaza is lett, az első sorban ülő, Caroline Averay választ adott.

- Ügyes- könyvelte el magában.- Caroline okosnak tűnik, amíg ő itt van, talán engem nem szólítanak fel...

Nem attól félt, hogy esetleg nem tudja a választ, csupán nem szeretett a figyelem középpontjában lenni. Ezekkel a gondolatokkal magában elkezdett egy kis firkálmányt a pergamenje szélére ami a kastélyból menekülő Mrs. Norrist ábrázolta..

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Anna Holloway
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Kedd Jún. 19, 2012 11:18 am

Serena majdnem elkésett, mivel kénytelen volt leszidni egy harmadéves mardekárost, aki valami gyanús színű bájitalt próbált beletuszkolni egy elsőévesbe. Komolyan, néha nem értette mi játszódott le egyesek fejében... Ezek után persze volt egy útja a lányvécékbe is, hiszen meg kellett szabadulni a gyanús lötyitől, amiről még ő sem tudta megmondani, mi volt az - pedig elég jó volt bájitaltanból. Elképzelni sem tudta, mit tett volna a kisgyerekkel, ha megissza.

Szóval szapora léptekkel rótta a folyosót, így még épp időben sikerült beslisszolnia a terembe, mielőtt McGalagony becsukta volna az ajtót. Szerette az átváltoztatástant, illetve McGalagonyt is, szóval sajnálta, hogy csak hátul maradt hely. Egy kis griffendéles (Leyla) mellé dobta le magát, aki a múltkor jól eltanyált a bagolyházban...

Artus et magus, már a kisujján jött ki. Persze nagyobb tárgyakat nem volt olyan egyszerű átváltoztatni, de a közepes méretűek már nagyon jól mentek neki. Nem véve a fáradságot arra, hogy jelentkezzen, Ser a mellette ülő lány rajzát nézte a pergamenje szélén, és kénytelen volt mosolyogni. Megszidhatta volna, de Mrs Norris menekülése a kastélyból az ő szívügye is volt, akárcsak mindenki másé...

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cherie Corbie
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 38
Join date : 2012. Apr. 25.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szer. Jún. 20, 2012 9:11 am

Cherie kedvelte az átváltoztatástan órákat, főleg, mikor tényleg átváltoztattak valamit valami mássá. Persze nem mindig sikerült neki, de ha mégis, akkor az nagyon jó móka volt. A kis szeplős azon gondolkozott, hogy hogy érzi magát egy macskából lett nyúl, vagy ami még jobb, egy disznóból lett asztal... Az asztal tudni fogja utána, hogy ő valaha disznó volt?

Az élet örök és megválaszolatlan kérdései.

A kislány általános lelkesedéssel lépett be az osztályba, és helyet foglalt valahol elöl. Sajnos megelőzték az első válasszal, de sebaj: artus et magus gyakorlattal kecsegtetett...

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.gportal.hu/kismaci
Rosalie Thorne
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 27
Join date : 2012. Jun. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Csüt. Jún. 21, 2012 12:36 am

Rose szokása szerint egy hátsó padban ült, Patricia mellett. Semmi baja nem volt az átváltoztatástannal., csak épp nem értette, miért van rá szükség. Ott van a bűbájtan, ami simán magába foglalhatná ezt a tananyagot. Ráadásul mit fognak csinálni hét évig? Azon kívül, hogy ostoba állatokat ostoba tárgyakká varázsolnak, vagy fordítva. És ez még izgalmasabbnak ígérkezett, mint az unalmas nagyítás, vagy kicsinyítés.

Elővette, és asztalára készítette a pálcáját. Szép, gyertyánfa pálca volt, főnixtoll maggal. Enyhén rugalmas fája szinte belesimult Rose tenyerébe, ha a lány kézbe vette.

Artus et magus. Akármilyen unalmasnak ígérkezett az óra, Rose már alig várta, hogy legalább egyszer kipróbálhassa ezt az igét...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
McGalagony Professzor
Igazgatónő
Igazgatónő
avatar

Hozzászólások száma : 96
Join date : 2012. Apr. 21.

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Jún. 22, 2012 1:05 am

McGalagony Professzor tisztában volt azzal, hogy amit kérdezett, az nem volt nehéz, de úgy vélte, a kislány megérdemel egy mosolyt.
- Így van, Miss Averay. - helyeselt a professzor, majd folytatta mondanivalóját. - Mint tudják, az Artus et magus bármilyen tárgyat átváltoztat egy másikká, de ehhez koncentrációra, és a kívánt tárgy elképzelésére van szükség. - Ahogy befejezte a mondatot, tartott egy kis szünetet. A tábla mellett felreppent a kréta, és máris írta az imént felsorolt címszavakat.
- Természetesen a képzettség foka is közrejátszhat a kiszórás sikerességén, valamint az életkor és a tárgy mérete között is megfelelő aránynak kell lennie. - McGalany sokatmondóan végigjáratta tekintetét az osztályon. - Ez azt jelenti, hogy egy elsőéves ne is álmodjon arról, hogy egy asztalt kanapévá változtat...
Volt, aki próbálkozni akart vele, nem is egy.

A professzor meglengette a pálcáját, mire a doboz, tele átváltoztatandó tárgyakkal, minden tanuló mellé odalebegett, hogy választhassanak belőle egyet. Voltak ott pennák, üveggolyók, aprócska poharak, de akadtak ékszeresdobozok, labdák, vázák, és egyéb véletlenszerűen összeválogatott tárgyak is, mind különböző méretben.
- Kérek minden tanulót, hogy az évfolyamának megfelelő tárgyat válasszon. Ha sikeresen szórta ki az igét, jöjjön az új tárggyal a tanári asztalhoz. - utasította a diákokat McGalagony, majd helyet foglalt az asztala mellett.

[OOC:
A varázslás sikerességét dobókockával döntjük el! Mindenkit kérek, hogy egyszer dobjon a Tíz oldalú kockával!
Teljes kudarc: 1-4
Félsiker: 5-7
Siker: 8-10
Kérek mindenkit, hogy dobás után ne javítsa a hozzászólását!
Az egyszeri dobáshoz a kód közé kell írni egy "1"-est.(Csillag* nélkül!) Mindenki a hozzászólása legvégén dobjon!
Kód:
 [roll="Tíz oldalú"*]1[/roll]
McGalagony Professzor carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
1

Az órához még lehet csatlakozni, csak ne késésnek játszátok ki, hanem mintha már az elejétől kezdve itt lennének a karakterek...]

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
"We teachers are rather good at magic, you know..."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arian Trinder
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2012. Jun. 21.

Karakter lap
Karakter háza: Hugrabug
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Jún. 22, 2012 7:29 am

Kevés unalmasabb, és nehezebb tantárgyat ismert, mint az Átváltozástan, de persze amit muszáj azt -bármennyire is feleslegesnek, fárasztónak és hasztalannak találunk - azt muszáj. Tehát most éppen itt ült az órán, és unottan kopogtatta ujjait a padon. Néha-néha felpillantott a tanárnőre, vagy a diákokra, de úgy igazából egyáltalán nem érdekelte a dolog. Inkább foglalkozott azzal, hogy otthon most épp mi lehet. Nagyon hiányoztak a szülei, és inkább lett volna otthon - helyesebben most bárhol - mint Átváltoztatástanon.

Gondolat menetéből az asztalhoz érkező doboz zökkentette ki. Na tessék gyakorlati óra... nagyot sóhajtva vett ki egy üveg golyót, talán ezzel még sikerülhet is a varázslat.

Arian Trinder carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
9

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://thehungergames.forumotion.com/
Judy Sarnatrina
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 51
Join date : 2012. Jun. 29.
Age : 29
Tartózkodási hely : Olaszország (szepiben Roxfort :D)

Karakter lap
Karakter háza: Mardekár
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szomb. Jún. 30, 2012 9:33 am

Tanítás előtt Rosalie Thorne mellé ült, aki már elő készítette varázspálcáját. Valóban nem nézett ki rosszul a pálca, de szerinte túl feltűnő darab. Elővette a sajátját is: 13 hüvejk, vörösfenyő, főnixtoll. Szerény, de rugalmas, szívós, de nagyon kellemes a fogása, csak úgy simul a kezei közé. Legalábbis számára.
Felelni akart a kérdésre, azonban már megelőzték. Szívesebben elmondta volna az Artus et magus legfőbb jellemzőit is. Azonban megelégedett annyival is, hogy minden információt, ami elhangzott, lejegyzetelt némi plusz kiegészítéssel igazolva.
Aztán jött a gyakorlat. Mivel ő még első éves, még csak kisebb dolgokat változtathat át. Kivette a dobozból a kis tárgyat, és nekilátott a munkájának, reménykedve abban, hogy sikerül elsőre. Ha nem, akkor gyakorol, amíg sikerül, hiszen mindig is szeretett tiszta munkát végezni.

Judy Sarnatrina carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
7


A hozzászólást Judy Sarnatrina összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 04, 2012 10:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://tf-terranian.hungarianforum.com/
Sebastian Gopher
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 17.

Karakter lap
Karakter háza: Hugrabug
Vérstátusz: Mugliszületésű

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Vas. Júl. 01, 2012 6:52 am

Seb eddig csendben üldögélt az egyik szélső padban. A kérdésre hagyta, had válaszoljanak a kicsik- csak hogy legyen egy kis sikerélményük. Örült annak, hogy gyakorlati feladat volt. Gyorsan elővette égerfa pálcáját, és találomra kivett valami nagyobbat a dobozból. "Hmm, egy teleszkóp.... Nem is rossz."-gondolta magában.
Óvatosan körbesandított. Padtársa az egyik Hugrabugos elsőéves volt.
"Remélhetőleg nem baltázom el nagyon....Jó példát kéne mutatni. Igen."- futott át agyán, de ezután próbált teljesen a feladatra összpontosítani, amit elmélyült homlokráncolása mutatott.

Sebastian Gopher carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
3_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gillian Windwood
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2012. Jun. 15.
Age : 24

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Vas. Júl. 01, 2012 7:54 am

Gillian eléggé zavarban volt, mivel a háza egyik prefektusa, Sebastian mellett jutott hely számára az óra kezdetekor. Mindemellett élvezte az órát. Szerette az átváltoztatástant, habár nem mindig sikerült brillíroznia belőle. Olyankor viszont gyakorolt, így túl tudott jutni a nehezebb dolgokon is.
A tanárnő kérdésére nem mert jelentkezni, mert félt hogy butaságot mondana, és akkor csak még jobban zavarba jönne.
A gyakorlati feladat miatt teljesen felvillanyozódott. Ha a koncentráció a leglényegesebb dolog, akkor nem valószínű hogy elrontja. Ha meg mégis, akkor..Inkább bele sem gondol.
Kivet egy sakkfigurát a dobozból, és összeszedte a gondolatait.
Gillian Windwood carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
7

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cherie Corbie
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 38
Join date : 2012. Apr. 25.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Júl. 06, 2012 5:15 am

Cherie már alig várta, hogy varázsolhasson. Figyelmesen végighallgatta McGalagonyt, hiszen az elmélet nagyon is fontos volt egy varázslat kiszórása előtt, de már tényleg, alig várta hogy befejezze a mondandóját igazgatónőjük. Artus et magus, talán nem olyan nehéz, persze megfelelő méretű tárgyat kell kiválasztania...

Ahogy a doboz odaért hozzá, kíváncsian kukkantott bele. Valóban, mindenféle tárgy volt ott, és azt kívánta, bárcsak kivehetné az egyik szép, míves ékszeres dobozt, de abba bizony még beletörne a foga. Helyette egy színes kitűzöt vett ki, majd hagyta, hogy a doboz tovább lebegjen.

Mihez is kezdhetne a kitűzővel? Mivé kéne átváltoztatni? Cherie egy rövid ideig csak bámulta a tárgyat, majd rájött, hogy a legpraktikusabb egy medál lenne. Igen, az méretben egyezik, és nem túl nagy változás. Pálcáját felemelte, és elképzelte a medált. Kicsit izgult, de remélte, sikerül majd elvégeznie a varázslatot.
- Artus et magus.-mondta ki az igét jól érthetően, és csak imádkozott...

Cherie Corbie carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
7

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.gportal.hu/kismaci
Serena Anna Holloway
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Júl. 06, 2012 5:27 am

Serena rózsafa pálcájával "játszott", míg a doboz oda nem ért hozzá. Nagyon szerette a pálcáját, már nagyon jól "megszokták egymást", egyszerűen csak tökéletes volt. A rózsafa, unikornis szőr kombináció teljes mértékben megfelelt a személyiségének és képességeinek.

A doboz már csak egy emberrel volt előrébb, ki hinné, pont Sebastian halászott ki belőle egy teleszkópot. Serena apró vigyorra húzta a száját, és hátulról figyelte a fiú próbálkozását. Nem volt kárörvendő, és természetesen nem tudhatta, hogy neki sikerülni fog-e a varázslat, de nem bírta ki szó nélkül.
- Ejnye Seb, nézd a mestert. - vigyorgott, és kihúzott egy sárga gumilabdát a dobozból.

Mit kezdhetne vele? Ó igen, csinál egy óriás gumikacsát, az jó mókának tűnik... Csak sikerüljön, most, hogy felhívta Seb figyelmét. Elég kellemetlen lenne, ha nem jönne össze. Persze nevetnének egy jót.

Ahogy elképzelte a kacsát, pálcáját felemelte és nagyon bízott benne, hogy sikerrel jár.
- Artus et magus.

Serena Anna Holloway carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
9

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patricia Sepherd
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 29
Join date : 2012. Jun. 14.

Karakter lap
Karakter háza: Mardekár
Vérstátusz: Aranyvérű

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szomb. Júl. 07, 2012 12:39 am

Patricia állát a tenyerébe támasztva hallgatta végig McGalagony magyarázatát. A többiekkel ellenben őt nem vetette szét az izgatottság, hogy gyakorlat következik. Higgadtan vette elő a pálcáját, és remélte, hogy elsőre is menni fog. Persze egyáltalán nem lenne baj, ha csak második, vagy harmadik próbálkozásra sikerülne, elvégre ő még csak elsőéves, de azért jó lenne, ha sikerülne.
Szeme sarkából Rosalie-ra sandított, aki már szintén előkészítette a pálcáját.
- Hajrá! - tátogta némán.
Közben elért hozzájuk is a doboz. Neki egy közepes méretű fakönyvjelzőre esett a választása. Letette maga elé az asztalra, és jobb kezébe vette a pálcáját. Rózsafából készült, vörösfekete színben pompázott.
Felszegte az állát, és a könyvjelzőre bökött vele.
- Artus et magus!

Patricia Sepherd carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
9
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Medwin
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 18.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szomb. Júl. 07, 2012 4:08 am

Leo a legelső padban foglalt helyet. Nem mintha nagyon oda akart volna ülni... Egyszerűen nem maradt másik hely, mire megérkezett a terembe. Épp csak hogy nem késett el, de prefektusi teendői rengeteg pluszmunkát jelentettek. Nem bánta nagyon, mert így semmi ideje nem maradt unatkozni, de azért néha szívesebben lazított volna, mint a régi szép időkben.

Csendben meghúzta magát az első padban, úgy figyelt az óra menetére. Amikor körbejárt a doboz, egy nagyobbacska kulacsot húzott ki belőle, de gondolatai ekkor kissé elkalandoztak. Lelke a parkban kószált, és a tó vizének azurkékes tükrében gyönyörködött, míg teste a tanteremben dolgozott. Ilyen szép időben képtelen volt teljes figyelmét az órára szentelni.

Sóhajtott, és igyekezett visszaterelni a gondolatait a varázsige felé. Hmm, artus et magus... Nem a legnehezebb varázsige, de ilyen szétszórtan egy kis szerencsére is szüksége lesz, hogy sikerüljön a varázslat.

Kezébe vette kőrisfa pálcáját, de mielőtt még kimondta volna a varázsigét, tekintetét körbejáratta a termen. A többi diák már bőszen gyakorolt. Voltak olyanok, mint például a Hugrabugos, göndör hajú elsőéves kislány, vagy Serena, akiknek elsőre sikerült. Néhányuknál (Windwood, Corbie és egy mardekáros elsőéves, akinek a nevére nem emlékezett) azonban varázslat csak félig-meddig volt sikeres. Egyedül Seb volt az, aki a legelső próbálkozást teljesen elrontotta.
Leo vetett egy fanyar mosolyt barátjára, majd kimondta a varázsigét. Csak remélni merte, hogy sikerül, bár ha nagyon elrontja, akkor legalább lesz min nevetniük Sebastiannal.

Leo Medwin carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
2


A hozzászólást Leo Medwin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Júl. 13, 2012 5:37 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sebastian Gopher
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 17.

Karakter lap
Karakter háza: Hugrabug
Vérstátusz: Mugliszületésű

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szomb. Júl. 07, 2012 9:51 pm

Seb arca egészen esztétikus piros színt öltött, és érezte hogy lángolnak a fülei is.
Hát ez remek...- dünnyögte magában- Csak én nem bírtam kicsikarni semmit magamból.
Kicsit újra átgondolta, hogy mivé is kéne változtatnia az előtte csillogó réz teleszkópot. Úgy döntött az anyagi hasonlóság kicsit megkönnyítheti a dolgát, ezért a réz serleg mellett döntött.
Éppen újra neki akart futni, mikor háta mögül meghallott Ser vidám hangját.
Jaj, már csak ez hiányzott, nem elég hogy még az elsőévesek is meg tudták csinálni a feladatot többé kevésbé, ő meg itt bénázik, de a lány tökéletes rálátással kísérhette figyelemmel mindezt.
Kelletlenül hátrafordult, és egy fancsali vigyorral így szólt:
- Taníts mester!- majd figyelte ahogy a lány egy pillanatig hezitál, mivé is változtassa az általa kiválasztott labdát. Aztán látta hogy megszületett a döntés, és nem feltétlenül valami komoly dolog lesz a végeredmény. Elvigyorodott. A lány pálcaintése nyomán a sárga labda gumikacsává alakult.
Odanyúlt érte, egy kicsit megnyomta. A kacsa még sípolt is.
- Ezt nehéz lesz lepipálnom....-mondta elismerően.
Előrefordult, hogy újra nekiveselkedjen. Tekintete egy pillanatra találkozott a többiek eredményességét vizsgáló Leóéval, aki miután küldött egy kis részvétnyilvánító mosolyt, visszatért feladatához.
Seb újra összpontosított. Elképzelte a serleget, majd kimondta a varázsigét:
- Artus et magus!
Sebastian Gopher carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
7

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leyla Davis
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 86
Join date : 2012. Apr. 21.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Vas. Júl. 08, 2012 2:14 am

Leyla mellé egy felsőbb éves lány ült le, aki a múltkor ott volt a bagolyházban. A lányt annyira nem izgatta, hogy látta ahogy elesett, sokszor történt már vele hasonló, megszokta. Ráadásul úgy emlékezett, hogy a szőke prefektus, ezért hát amikor észrevette, hogy a firkáját nézi, inkább gyorsan egy másik pergament vett elő.

Gyorsan elkapta a pálcáját, amíg oda nem ért a doboz. Leyla szerette a pálcáját, rózsafa volt, aminek a magja unikornisszőr.

Pár pillanat műlva a lány egy törött pennát tartott a kezében.

- Mivé is váltosztassam?- gondolkozott magában- Megvan!-suttogta.

- Artus et magus!- szólt határozottan, és remélte, hogy nem sül fel újra a szőke előtt..

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rosalie Thorne
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 27
Join date : 2012. Jun. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Vas. Júl. 08, 2012 8:16 am

Rose nagyon magabiztosan hajtotta végre a varázslatot. Úgy érezte a zsigereiben, hogy sikerülni fog. Ha meg nem, hát nem…

De kíváncsi volt, kinek hogy sikerült. Látta a felsőbb éveseket is. Hmm… Volt, akinek elsőre sikerült, de olyan is akadt, akinek második próbálkozásra is csak félsiker alakult.
Persze Patriciának ment, de Rose nem is várt mást a barátnőjétől. Mindkét lány nagyon szeretett varázsolni.

Tekintetével most az oroszlánok kereste. Közülük is azt, akit annyira „megkedvelt” a folyosókon. Hogy is hívták? Leila? Vagy csak simán Leya? Rose az orrát ráncolva úgy döntött, hogy senkit nem érdekel a lány neve.

Rose rápillantott, egy amolyan úgysem érhetsz a nyomomba – pillantással, majd kimondta a varázsigét. Közben nagyon koncentrált, de fél füllel is hallotta a hugrabugos prefektus hangját. Nem baj, ha nem sikerül a varázslat, majd ráfogja, hogy ő vonta el a figyelmét…

Rosalie Thorne carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
8

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cherie Corbie
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 38
Join date : 2012. Apr. 25.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Szer. Júl. 11, 2012 7:36 am

Cherie izgatottan néze, ahogy a varázsige hatott. De csak félig. A kis szeplős érdeklődve emelte fel a kitűzőt, ami félig medál volt, de a tű még nem tűnt el, ráadásul már be sem lehetett csatolni. Nem épp kellemes viselet, gondolta egy vigyor kíséretében, és elhatározta, hogy megpróbálja mégegyszer.

Most jobban koncentrált, elképzelte a medált. Mivel a kitűző nagyobb része kék színű volt, elhatározta, hogy a medálba is többségben kéket fog használni. Mikor a tárgy már tökéletesen lebegett lelki szemei előtt - amit nem volt nehéz elérni, hiszen rajzolt, így sokszor használta ezt a módszert -, újra felemelte a pálcáját, és a félig medál félig kitűzőre mutatott.

- Artus et magus. - hangja magabiztosan csengett, ám izgult a végeredmény miatt.

Cherie Corbie carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
6

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.gportal.hu/kismaci
Tomo Itagaki
Hatodéves
Hatodéves
avatar

Hozzászólások száma : 44
Join date : 2012. Jul. 11.

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz:

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Csüt. Júl. 12, 2012 6:36 am

Tomo egy kicsit késésben volt átváltoztatástanról, mert vissza kellett szaladnia a hálókörletébe, ugyanis ott felejtette a Badrick Professzornak szánt házidolgozatát. Az óra végén jutott az eszébe, és megkérte a professzort, hogy had szaladhasson el érte. A tanár tudta a fiúról, hogy bizonyára megcsinálta, ugyanis mindegyiket elkészíti (és mindegyik már-már szinte tökéletesnek mondható), valószínüleg ezért engedte meg neki, hogy visszamenjen érte. Miután sikeresen leadta, rohanhatott átváltoztatástanra. Átkozta magát, amiért ilyen szétszórt volt azon a napon, pedig ez nem igazán volt jellemző rá. Még mielőtt McGalagony becsukta volna az ajtót, besurrant és középen foglalt helyet. Egy alsóbbéves lány mellé ült, nem tudta, hogy ki ő, de az igazat megvallva nem is érdekelte. Csak itt volt már hely, szóval ide kellett ülnie.Végighallgatta a professzor mondandóját, közben bőszen jegyzetelt, és amikor feltették a kérdést, válaszolhatott volna is, de még pihegett egy csöppet a futás miatt. Úgyhogy, ezt most átengedte egy elsős lánynak. Ha nem csalt az emlékezete, akkor Griffendéles volt, de jobban ezen sem akart elgondolkozni.

Mikor körbeadták a dobozt, ő egy kiürült tintásüveget markolt ki belőle. Egy picit megforgatta az ujjai között, hogy jobban megvizsgálhassa. Aztán félszemmel látta, hogy az egyik felsőbbévesnek nem sikerült, és egészen elcsodálkozott. Úgy rémlett neki, hogy az illető ötödéves, és valami Sebastian a neve (a nevek megjegyzése nem volt az erőssége), bár nem volt benne biztos. Okosabbnak, és ügyesebbnek találta, nemhitte, hogy egy ilyen egyszerű varázslat majd kifog rajta. Most előhúzta a pálcáját, ébenfa volt, sárkányszívizomhúrral. Szerette, egészen hozzánőtt már, és remélte, hogy ezzel egyszer majd valami nagy tettet fog majd végrehajtani. De addig be kellett érnie ezzel a kiürült tintásüveggel, amit valamivé át kéne változtatnia. Pálcáját egyenesen a tárgyra szegezte, majd magabiztosan elmondta a varázsigét.

- Artus et magus!

Tomo Itagaki carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
7
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leyla Davis
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 86
Join date : 2012. Apr. 21.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Csüt. Júl. 12, 2012 10:37 pm

A varázslat kimondása után nem történt semmi. A lány figyelmét lekötötte, a nem messze tőle ülő Sebastian újrapóbálkozása. Körbepillantott a teremben, kinek sikerült, kinek nem. Amikor meglátta Thorne-t egy kicsit féltékeny lett, hiszen nem volt benne biztos, hogy neki ezúttal sikerülni fog. De végül is azzal vígasztalódott, hogy Sebastiannak sem jött össze. És ő már ötödéves volt, szóval ne várják el egy elsőstől, hogy elsőre megcsinálja azt, ami még egy prefektusnak sem sikerül mindig. Ezzel a gondolattal, és egy széles mosollyal az arcán, határozottan a törött pennára bökött, és elmondta a varázsigét.

- Artus et magus!
Leyla Davis carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
4

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Patricia Sepherd
Ötödéves
Ötödéves
avatar

Hozzászólások száma : 29
Join date : 2012. Jun. 14.

Karakter lap
Karakter háza: Mardekár
Vérstátusz: Aranyvérű

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Csüt. Júl. 12, 2012 11:20 pm

Bár Patriciának elsőre sikerült a varázslat, akár még szerencséje is lehetett. Mert ahogy körülnézett, csupa félkész tárgyat pillantott meg. Persze voltak olyanok, akiknek szintén rögtön sikerült, mint a Hollóhát és a Griffendél prefektusa, meg persze Rosalie is...

Biztatóan rákacsintott a szőke lányra.
- Szép volt - tátogta némán, és küldött neki egy légpacsit. Aztán visszafordult a saját asztala felé. Ugyan senkinek nem vallotta volna be, de zavarta, hogy Rose Sarnatrinával is barátkozik.

Aztán ismét kezébe vette a pálcáját. Megpróbálja mégegyszer. A gyakorlás sosem árt, ráadásul előfordulhat, hogy tényleg csak szerencséje volt. Alaposan szemügyre vette az asztalán heverő fakönyvjelzőt. Úgy gondolta, hogy most kicsit nehezebbel próbálkozik meg, és egy elegáns, fadomborművet képzelt maga elé, ami egy seprűn ülő boszorkányt ábrázolt. Lehunyta a szemeit, és kimondta a varázsigét.

Aztán félve pillantott fel, és nagyon kíváncsi volt, hogy sikerült-e a varázslat, és nem tűzött-e ki maga elé túl nehéz célt.

Patricia Sepherd carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
8
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tomo Itagaki
Hatodéves
Hatodéves
avatar

Hozzászólások száma : 44
Join date : 2012. Jul. 11.

Karakter lap
Karakter háza:
Vérstátusz:

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Júl. 13, 2012 2:52 am

Tomo csodálkozva nézett az aztalra, kezében továbbra is szorongatva a pálcáját. A tintásüveg átválltozott, bár nem éppen úgy, ahogy szerette volna. Egy gombbá akarta varázsolni, hát most elég viccesen nézett ki, ugyan is az üveget fel lehetett volna varrni akármire.

-Remek...-sziszegte fogai között, majd lecsapta a pálcát az asztalra, és az arcát tenyerébe temette.

Ha egy ilyen könnyű varázslatot sem képes végrehajtani, még is, hogy fog bármit is elérni az életben?! Szemei előtt feltűnt a bátyja képe, amint lenézően végigméri.

-Még is hogy akarsz te engem túlszárnyalni, ha egy ilyen egyszerű kis varázslatra sem vagy képes?- hallotta elméjében a fitymáló hangot.

-Nem... nem maradok le mögötted!- válaszolt neki gondolatban, és felkapta pálcáját.

Szemei előtt, most élesebben tűntek fel a gomb körvonalai, majd ismét megpróbálta.

- Artus et magus!- mondta határozottan....

Tomo Itagaki carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
3
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Medwin
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 18.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Júl. 13, 2012 5:51 am

Leo úgy vélte ez az óra nagyszerű alkalom egy kis gyakorlásra. Egyáltalán nem ártana újból kipróbálnia a varázslatot. Ráadásul a többiek is épp ezt csinálták. Aki elsőre elrontotta az azért, hogy másodjára sikerüljön, akinek pedig rögtön ment, az gyakorlásképpen.
Kezébe vette a fésűt, amit McGalagony dobozából bányászott ki (és ami most fogkefeként nézett ki), majd azon töprengett, mivé változtassa. Hirtelen semmi épkézláb ötlet nem jutott az eszébe. Körbenézett a termen, hátha ihletet tudna meríteni valahonnan. Látta, hogy többen is megszenvednek a feladattal. Remélte, hogy azért neki most is menni fog, elvégre Seb is összeszedte magát. Nem is szólva Serena tökéletes gumikacsájáról...
Apropó, gumikacsa?
Micsoda furcsa tárgyak születnek ezen az órán! De mindezek ellenére Leónak továbbra sem volt új ötlete.
Talán sünit lehetne csinálni belőle. Az úgyis hasonlít a fésűre, nem is lesz feltűnő, ha elrontja.
Kezébe vette a pálcáját, és kimondta a varázsigét. Nem volt különösebben izgatott, elvégre itt az egész óra a gyakorlásra (amennyiben McGalagony nem szán mást is erre az órára). Így nyugodtan nyitotta ki szemeit...

Leo Medwin carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
9
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tserendorj Damien
Elsőéves
Elsőéves
avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2012. Jul. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Csurgó

Karakter lap
Karakter háza: Mardekár
Vérstátusz: Aranyvérű

TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   Pént. Júl. 13, 2012 6:59 am

Ciri először volt ezen az órán és nagyon érdekesnek tartotta, ahogy a sok különböző tárgyból, egy teljesen más tárgy lesz. Nem igazán zavarná ha nem sikerülne elsőre ez a varázslat, csak ha nem tudja kimondani és ezért cikiznék vele. Kicsit más volt az akcentusa mint a többi diáknak, ezért félt, hogy talán nem tudja olyan szépen kimondani a varázsigét, mint társai...
-Pedig nem olyan nehéz!- gondolta és kimondta egy párszor halkabban, hogy senki ne hallja rajta kívül -Artu et magu, Artu et magu, de lehet, hogy mégis nehéz lesz. Bár csak félig volt mongol, de az s betű számára nehéz volt. -S ssssssss!!!! -Artus et magus! cheers Egyből elmosolyodott.

Választása egy kulcsra esett. nagy réz kulcs volt, persze a tárgy mérete kicsi, csak kulcsokhoz mérve találta nagynak. -Mivé is változtassam?- töprengett elmélyedve, kezét ökölbe szorította és rátette fejét pihentetni a nagy gondolkozásban. Másik kezével koppintott egyet a kulccsal és egyből eszébe jutott egy ötlet.-Egy toll... egy szép réz golyóstoll!
-Akkor lássuk azt a varázsigét!

elővette Rózsafa, Főnixtoll pálcáját ami úgy nézett ki, mint egy faág, amiről csak az ágak vannak letördelve, de ennek ellenére kényelmes volt. A színe nagyon tetszett a kis Cirinek, mert szerette a vörös színt. A szeles naplementékre emlékeztette a tengerparton.

Nézte a pálcát elgondolkozva, aztán megpróbálkozott a varázsigével.
-Artus et magus!
Tserendorj Damien carried out 1 launched of one Tíz oldalú (Image not informed.) :
5

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Átváltoztatástan 1   

Vissza az elejére Go down
 
Átváltoztatástan 1
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
RRPG - Roxfort forum RPG :: Karakterek területe (IC) :: Roxfort :: Fő osztályok :: Átváltoztatástan-
Ugrás: