HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
A chat OOC terület, ne a karakterek nevében írjatok!
Latest topics
» Cserehirdetések~ ^^
Szomb. Nov. 24, 2012 6:29 am by Dory Karen

» Halloween bál [NYITVA! - esemény nyitó téma]
Kedd Nov. 13, 2012 8:57 am by Sebastian Gopher

» soha ne mond, hogy soha. [NYITOTT, MINDENKI~]
Szomb. Okt. 27, 2012 10:28 pm by Leyla Davis

» Venita Garland - Mardekár [5]
Hétf. Okt. 22, 2012 7:20 am by A JuNko

» Halloween álarcos bál!
Szomb. Okt. 20, 2012 8:58 am by A JuNko

» Dory Karen - Griffendél [5]
Szer. Okt. 17, 2012 4:18 am by A JuNko

» Karakter lap!
Szomb. Okt. 13, 2012 10:18 am by A JuNko

» Az igénylésről
Szomb. Okt. 13, 2012 10:06 am by A JuNko

» KÖSZÖNTSÜK AZ ÚJ PREFEKTUSOKAT!
Vas. Szept. 30, 2012 6:51 am by A JuNko

A Staff
Affiliates
Cserét szeretnél? Kérj a Chatben!

Share | 
 

 Néha nehéz az élet... [Serena]

Go down 
SzerzőÜzenet
Leo Medwin
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 18.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Néha nehéz az élet... [Serena]   Szomb. Júl. 07, 2012 9:59 pm

Komoly arcot kell vágni.
Komolynak kell lenni.
És csak semmi trükk.
Komolynak kell lenni!!


Leo idegesen rótta a folyosókat. Kezével a zsebében lapuló pálcáját szorongatta, és éppen azon töprengett, hogy milyen régen varázsolt már valami vicceset. Legutóbb is csak egy kis oroszlánról tüntetett el szarvakat, miután az elsőéves képes volt megenni a földön talált cukorkát. És azt a cukorkát kivételesen nem Leo készítette, noha hajdan, negyedéves korában még ő találta ki a folyosókon elhagyott, különös hatású édességeket.

Természetesen azóta már leszokott a csúnya tréfákról. Természetesen. Már naggyon komoly ember lett belőle. Elvégre prefektus, vagy mi a szösz... De akkor is viszketett már a tenyere egy kis ostoba varázslat után.

Befordult a sarkon, és rögtön kiszúrt két mardekárost, akik egy elsőéves kis oroszlánt molesztáltak. Bosszúsan felsóhajtott, majd sietett, hogy rendet tegyen. Nem ment nehezen, mert az alsóévesek általában tisztelték a nagyobbakat, főleg ha azok pálcát szegeztek rájuk. Ezután továbbindult. A földön tízméterenként hevertek a véletlenszerűen elhelyezett édességek, mindegyik valamilyen kellemetlenséget tartogatva a mohó diákoknak, akik képesek a földről is megenni őket. Leo idegesen rázta a fejét. Igaz, hogy régen ő is csinált ilyeneket, de az már régen volt, neki pedig azóta benőtt a feje lágya... És most szörnyen haragudott arra, aki szétszórta ezeket a megbűvölt édességeket. Elsősorban természetesen azért, mert ez neki, mint prefektusnak, pluszmunkát jelentett. Másodsorban pedig az a valaki az ő ötletét lopta el.

A következő kanyarnál pedig szinte beleütközött valakibe. Az ütközéstől neki semmi baja nem lett, könnyedén megállt a talpán, de a kezében tartott cukorkák egytől egyig a földön kötöttek ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Anna Holloway
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   Vas. Júl. 08, 2012 7:08 am

Serenától nem állt messze a jó tréfa, de szétszórt édességek, amik mindenféle kellemetlenséget okoztak a fogyasztónak, az nem számított bele a "jó tréfa" kategóriába. Első sorban azért nem, mert általában békés perefektusi teendőit felborították, másod sorban azért nem, mert Frics már megint csak hisztizni tudott, amit az imént neki kellett elszenvednie, harmad sorban pedig azért, mert elég sok hülye akadt akik megették a könnyen jött édességét, neki pedig ellenbűbájokat kellett kiszórnia egyfolytában, vagy diákokat kellett kísérgetnie Madam Pomfreyhoz.

És mi több, nem úgy nézett ki, hogy rajta kívül akárki is törődött a problémával, pedig a tettes az egész kastélyt beterítette a kedves kis ajándékaival. Így hát Ser a folyosókat rótta, kivont pálcával, cukorkákra és beteg gyerekekre vadászva. Így akadt bele egy fiúcskába, akinek a haja helyén toll volt. Hála az égnek az ilyen primitív varázslatokat egy Finitével meg lehetett szüntetni, de azért elég fárasztó volt.
- Na, látod, sok mindent megtanulhatsz a Roxfortban. Többek között azt is, hogy semmit se egyél meg a padlóról. - oktatta ki a fiúcskát, majd folytatta cukorkagyűjtő útját.

A következő sarkon álldogáló kislány már épp megakarta enni a csalafinta édességet, mikor Ser ráordított, hogy ne tegye, és beleütközött valakibe (és a kislány úgy megijedt, hogy a cukrot hátrahagyva elfutott). A begyűjtött cukorkák a földre potyogtak, és mintha meg is sokszorozódtak volna...
Serena meglepetten nézett fel, és megkönnyebbült mosollyal fogadta Leo látványát. Szóval, nem ő volt az egyetlen, aki a kastélyt rótta.
- Bocsi Leo. - mosolygott a fiúra bocsánatkérően, majd nekilátott az elejtett zsákmány összeszedéséhez. - Kész őrültekháza, mi?

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Medwin
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 18.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   Szer. Júl. 11, 2012 11:28 pm

Leo megkönnyebbülten biccentett.
- Bár tudnám, kinek van ennyi cukorkája és ideje - pillantott a földre, ahová az előbb leejtette rakományát. Mosolya azonnal az arcára fagyott, amikor kétszerannyi édességgel találta magát szembe, mint amennyit leejtett.
- Mi a szösz, ezek még szaporodnak is? - dünnyögte halkan első megdöbbenésével, majd megvilágosodott. Hát persze, Serena is ezeket az átkozott cukorkákat gyűjtögette. Áhh, az élet sosem lesz unalmas a Roxfortban.

- Amúgy rendben vagy? - kérdezte visszatérve az ütközésre, hiszen ő még mindig érezte az ütközést a mellkasánál, noha már nem fájt. De ő fiúból van, Serena pedig egy gyönge virágszál lány. Bár igaz, hogy valahogy a Hollóhát csapatának kapitányává vált, és Leo, aki szintén játszott a háza csapatában, tudta, hogy ezt annyira nem egyszerű elérni. Alaposan végigmérte a szőke sast. Öt éve egy évfolyamba jártak, és semmi bajuk nem volt egymással, néha még beszélgettek is, de Leo mégis most döbbent meg először azon, hogy Serena a kviddicskapitány. Elvégre néha eléggé kétbalkezesnek tűnt, ráadásul vékony is volt... Hogy a csudába tud olyan jól repülni? Megrázta a fejét, és remélte, hogy a lány semmit nem tudott leolvasni az arcáról.

- Invito cukorkák! - vette elő a pálcáját, hogy varázslattal pakolja táskájába a széthullott finomságokat (igazán hamarabb is megtehette volna, de utólag mindig okosabb az ember, nem igaz? ). Mikor ezzel végzett a Hóborc hangját hallotta meg nem messze tőlük, a kanyar másik oldaláról.

Elkínzott pillantást vetett a Hollóhátas lányra. Roxfortban két dolog volt, amit nem szeretett, ezek közül az egyik pedig Hóborc... Azt soha nem mondta el senkinek, hogy ellenszenve még elsőéves korából ered, amikor eltévedt, ráadásul honvágya is volt, úgyhogy egy picit sírdogált (csak egy nagyon picit, és különben is az a második napja volt Roxfortban, ne vesse meg senki emiatt!). Ekkor jött Hóborc, aki kinevette, mindenfélével megdobálta, nem hagyott neki nyugtot, és az egész kastélyon végigkergette a kisfiút. Ráadásul ahányszor találkoztak, a komisz szellem rákezdett a Síró-pityogó, a Roxfortba nem való! kedzetű gúnydalra.

Hóborc még mostanában is szerette felhozni ezt a témát, akárhányszor csak összefutottak, épp ezért Leo igyekezett elkerülni a vele való találkozást. Persze a Véres Báró fenyegetés mindig bejött, de Leónak már totálisan, maximálisan elege volt a szellemből. Mindegy, ha ketten mennek, könnyebben elbánnak vele.

Csak remélte, hogy most, Serena jelenlétében nem kezd rá a gúnydalra...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Anna Holloway
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   Csüt. Júl. 12, 2012 11:58 am

Serena egyetértően bólintott. Igen, ő is csak azt kívánta, bárcsak tudná, ki volt az elkövető. Ugyanis azt teljes biztossággal állíthatta, hogy nem kímélt volna neki. Pontlevonás, büntetőmunka, csupa móka, kacagás. Ha már az illető szerzett neki egy ilyen kellemes programot, akkor a prefektus sem lenne rest, ez teljesen biztos volt. Remélte, hogy valaki látott vagy hallott valamit az üggyel kapcsolatban, mert nagyon nagyon viszketett a tenyere.

A szőke először nem tudta mire vélni Leo kérdését, de aztán leesett neki, hogy a fiú a kis ütközésükre gondolt.
- Ó, persze, minden oké - mondta gyorsan egy megnyugtatónak szánt mosollyal. - Te megvagy?- kérdezett vissza. Azt nem mondhatta, hogy nem érezte meg a kis "koccanásuk", de ennél ezerszer rosszabbakat szokott kapni kviddicsezés közben, szóval már megszokta. Serena kénytelen volt megedződni, hiszen csapatkapitány volt, és ráadásul terelő, ami nem kevés erőt és kitartást igényelt. Sokan csodálkoztak rajta, hogy egy ilyen vékony lány hogy lehet terelő, de a sas szerint nem volt ebben semmi furcsa. Lehet, hogy vékony volt a karja, de ütésein ez nem látszódott meg - büszke is volt rá, hogy legalább olyan erősen megküldi a fránya gurkókat, mint egy fiú. Arról nem is beszélve, hogy célozni is remekül tudott. Persze ettől függetlenül még mindig inkább fogót játszott volna, illetve a hajtó posztot sem utasította volna vissza, de csapata érdekeit kellett néznie, így nem tehetett mást.

Mikor Leo magához hívta az elejtett cukrokat egy Invito segítségével, Serena kicsit dühös volt magára, hogy ez nem jutott eszébe előbb.
- Okos. - biccentett egy apró vigyorral. Persze nem oldhatott meg minden problémát mágiával, így néha el is felejtette, hogy bizonyos esetekben bizony akár a pálcája után is nyúlhatna. Nem hiába a nevelés, hiszen mugli édesanyja otthon teljes mértékben "mugli módra" csinál mindent, és sosem engedte apjának, hogy varázsoljon a háztartásban.

Gondolatmenetéből egy baljós hang zökkentette ki. Ser ráfintorgott a Griffendéles fiúra, mondhatni automatikusan, hiszen nem volt oylan diák, aki kedvelte Hóborcot. A szőke prefektusnak is számtalanszor meggyűlt vele a baja, nem egyszer kellett leráznia védtelen elsőévesekről, vagy éppen saját magáról...
- Már csak ez hiányzott - dörmögte a lány, hangjából jól kivehető volt a kopogószellem iránt érzett erős nemtetszése. Nem mintha nem tudták volna lerázni, de a cukorkás incidens után mindenhez volt kedve, csak ehhez nem. Apropó, cukorkák...
- Leo, lehet, hogy Hóborc felelős ezért a cukorka cirkuszért - mondta kicsit halkabban, tanácstalanul nézve a fiúra. Ha kiderül, hogy ő volt, akkor még direkt jó is, hogy összefutottak, Ser szívesen móresre tanítaná...

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Medwin
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 17
Join date : 2012. Jun. 18.

Karakter lap
Karakter háza: Griffendél
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   Pént. Júl. 13, 2012 5:06 am

Leo homlokráncolva hallgatta a Hollóhátas lány elméletét. Nos, azon nem lenne meglepve, ha Hóborc keze is benne lenne a dologban, bár valahonnan szereznie kellett a cukorkákat. És azt Leo nem nézte volna ki a kopogószellemből, hogy maga gyártson ilyeneket. Nem, Hóborc leginkább a pusztításhoz ért. Máshoz nem nagyon.
- Hát - húzta a száját - el tudnám képzelni, hogy neki is benne van a mancsa.

Halkan a fal mellé lépett, és kilesett a másik oldalon. Közben Hóborc hangja egyre inkább erősödött.
- Mulatságos! Én a helyedben nem mennék emberek közé ezzel az ormánnyal az orrom helyén - kacarászott kárörvendően a kopogószellem. Minden bizonnyal egy pórul járt kis elsőévest molesztált. - Úgy-úgy, egyél még a földről!

Leo Serenára pillantott, jelezve, hogy eljött a cselekvés ideje...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Anna Holloway
Hetedéves
Hetedéves
avatar

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2012. Jun. 15.

Karakter lap
Karakter háza: Hollóhát
Vérstátusz: Félvér

TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   Pént. Júl. 13, 2012 8:36 am

Sernek az jutott eszébe, hogy a Weasley Varázsvicc Vállalat boltjaiban pont hasonló édességeket lehetett kapni. Az nem valószínű, hogy Hóborc elment bevásárolni... De, lehetett rendelni is. Vagy szövetkezhetett valakivel... Nem, Hóborc nem az a fajta volt, aki szövetkezik akárkivel. Na, meg ki lenne az a hülye, aki társul a kopogószellemmel? Persze, nem tudhatták. Akadt jópár csirkefogó az iskolában, szóval a szőkeség akármit el tudott képzelni.

Leo mellé osonva, Serena is kikémlelt a másik folyosóra. A szellem gúnyos és kárörvendő hangjából ítélve, mégtöbb gyerek evett a cukorból. Remek.
A két prefektus pillantása találkozott, jelezvén egymásnak, hogy cselekedni kéne. Serena a történtek után ezt örömmel tette.

Pálcáját előre szegezve kilépett a fal takarásából, és szembe találta magát a kopogószellemmel.
- Hóóóóborc! - üvöltött rá mérgesen, pálcája végéből szikrák pattantak. Serena nem szokta elveszíteni az önuralmát, és tudta, hogy most sem fogja - csak kicsit mérges volt, ez volt minden. Hiszen nem lehetett mindig az a vigyorgós szőke, még a végén azt hinnék, hogy packázhatnak vele. Pedig nem ám, hajaj, igencsak oda tudott csattintani, ha szükség volt rá...

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Néha nehéz az élet... [Serena]   

Vissza az elejére Go down
 
Néha nehéz az élet... [Serena]
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
RRPG - Roxfort forum RPG :: Karakterek területe (IC) :: Roxfort :: Kastély :: Folyosók-
Ugrás: